BiH

Tarčin Forest Resort obilježio prvu godišnjicu poslovanja

Autor: Biznis.ba
Tarčin Forest Resort obilježio prvu godišnjicu poslovanja

MGallery by Sofitel, luksuzni brand vodeće svjetske grupcije AccorHotels, obilježio je prvu godišnjicu uspješnog poslovanja u Tarčin Forest Resortu.

Mjesto na kojem je do prošle godine postojala samo neprohodna borova šuma investicijom od 30 miliona KM pretvoreno je u ekskluzivnu planinsku wellness oazu sa 55 hotelskih soba, 20 vila za iznajmljivanje i prodaju, te vanjskim kapacitetima za rekreaciju i sport na otvorenom.

Generalni direktor Tarčin Forest Resorta and Spa Edin Bajramović naveo je da su u 2018. ugostili više od 100.000 gostiju iz 40 zemalja svijeta, a više od 50 domaćih i stranih kompanija je organiziralo događaje.

Uspješno poslovanje tog međunarodnog hotelskog branda u Tarčinu je jedan od dokaza da se turistički potencijali Bosne i Hercegovine ne moraju koncentrisati samo na tradicionalne sezone godišnjih odmora, ali ni na popularne gradske ili ski centre.

Po riječima Bajramovića, za to je, osim vrhunskog kvaliteta hotelske usluge, neophodno ponuditi dobro osmišljene programe i sadržaje tokom čitave godine koji su atraktivni za sve ciljne grupe - od pojedinaca i parova, do porodica sa djecom i korporativnih grupa.

Upravo takva je i aktuelna ponuda Tarčin Forest Resorta - Novogodišnji porodični paket nudi mogućnost roditeljima sa djecom da proslave Novu godinu i provedu tri dana sadržajnog, aktivnog i zdravog boravka u planinskoj oazi. Paket uključuje niz organizovanih sadržaja za porodičnu zabavu poput planinarenja, sportskih takmičenja i boravka na bazenu, ali i profesionalne animacije i programe za mališane kako bi roditelji mogli posvetiti vrijeme sebi u Spa tretmanima ili rekreaciji, saopćeno je iz Tarčin Forest Resorta.

Gosti koji su na dan godišnjice boravili u hotelu dobili su poklon iznenađenja, a zabava za članove tima krunisana je vatrometom.

Biznis.ba / FENA