BiH

'Toplane - Sarajevo' spremne za početak sezone grijanja

Autor: Biznis.ba
'Toplane - Sarajevo' spremne za početak sezone grijanja

Iz KJKP "Toplane - Sarajevo" obavijestili su korisnike centralnog grijanja da su sva postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne energije pogonski spremna, odnosno da su Toplane spremne za početak predstojeće sezone grijanja za 2023./2024.

Navode da su u prethodnom periodu poduzete aktivnosti na redovnom i investicionom održavanju, kao i na rekonstrukciji toplifikacionih sistema, kako bi bili spremni za sezonu grijanja i pružanja kvalitetne usluge korisnicima.

U periodu od 11. do 15. septembra izvršena je funkcionalna proba na sistemu centralnog grijanja kao posljednja tehnička provjera cjelokupnog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja.

U skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, postrojenja i instalacije "KJKP Toplane - Sarajevo" trebaju da budu tehnički spremna do 20. septembra tekuće godine. Ukoliko se utvrdi da nakon 20. septembra, srednja dnevna temperatura spoljašnjeg vazduha iznosi 12 stepeni ili niže, KJKP "Toplane - Sarajevo" će početi sa isporukom toplotne energije prema građanima Kantona Sarajevo prije 15. oktobra, odnosno prije roka definisanog navedenom Uredbom.

- Podsjećamo da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza Upravnika (Upravitelja) zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom trebate obratiti istim - saopćeno je iz KJKP "Toplane - Sarajevo".

(Biznis.ba / FENA)