Zvanični podaci

Trebevićka žičara u ovoj godini ostvarila 354.371 vožnju, 52 posto strani gosti

Autor: Biznis.ba
Trebevićka žičara u ovoj godini ostvarila 354.371 vožnju, 52 posto strani gosti
Foto: Arhiva

Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. ispraća 2023. godinu zadovoljno posjetama, a brojevi pokazuju trend stalnog rasta broja posjetitelja što potvrđuje da je Sarajevo zaista top turistička destinacija - izjavila je Feni Džena Zeničanin iz Sektora marketinga i promocije JP Sarajevo d.o.o..

Govoreći o Trebevićkoj žičari, ona je istakla da je žičara atrakcija koju skoro svaki turista posjeti na svom putovanju i odmoru.

- Zanimljiva je i činjenica da posjeta Trebevićkoj žičari ne ovisi o godišnjem dobu jer mi radimo i pružamo usluge svih 365 dana - istakla je Zeničanin.

Pored turista, tu su i stalni domaći gosti koji koriste svaki slobodan trenutak da provedu na čistom zraku.

- Kada pogledamo 2023. godinu, zaključno sa 30. novembrom 2023., žičara je ostvarila 354.371 vožnju što je oko 15.000 vožnji više u odnosu na isti period prošle godine. Ako pogledamo statistički analizu posjetitelja, 52 posto su strani gosti, a 48 posto domaći posjetitelji - navela je Zeničanin.

Naglasila je da se u decembru očekuje porast broja posjetitelja, jer i statistike pokazuju da su skoro svi smještajni kapaciteti puni za Novu Godinu u Sarajevu.