Business Angel Summit 2024

Treće izdanje Samita poslovnih anđela od 30. do 31. 10. u Sarajevu

Autor: Biznis.ba
Treće izdanje Samita poslovnih anđela od 30. do 31. 10. u Sarajevu
Foto: Ustupljena fotografija

U organizaciji Fondacije 787 i BHBAN mreže, Sarajevo će 30. i 31. oktobra 2024. godine biti domaćin jednog od najznačajnijih regionalnih investicijskih događaja – Samita poslovnih anđela 2024.

Business Angel Summit (BAS) je, već treću godinu zaredom, mjesto okupljanja lokalnih, regionalnih, ali i svjetskih anđela investitora, investitora u startupove u ranoj fazi, preduzetnika, startup osnivača i ključnih aktera startup ekosistema iz zemalja Zapadnog Balkana i ostatka Evrope. Ovaj jedinstveni dvodnevni događaj pruža priliku za povezivanje investitora sa osnivačima startupova iz regiona, sa ciljem što efikasnijeg iskorištavanja startup potencijala i inovacija iz regije koja se prepoznaje kao neotkriveni centar startup ideja i inovacija.

Centralni događaj samita održava se 31. oktobra i uključuje niz predavanja investitora i stručnjaka za startupove iz Evrope i svijeta, radionice za preduzetnike i osnivače startupova, te predstavljanje 10 startupova u ranoj fazi razvoja iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Kosova, Albanije i Crne Gore.

Neki od ovogodišnjih govornika i govornica su Maria Carolina Romero, investitorka i stručnjakinja za rane faze investiranja, Maaike Doyer, serijska preduzetnica i osnivačica Epic Angels, najveće mreže investitorki na svijetu, Saša Popović, anđeo investitor, osnivač i direktor VegaIT, te Berthold Baurek Karlic, predsjednik European Super Angel Club-a i inicijator World Venture Forum-a.

Samit poslovnih anđela organizuje Fondacija 787, koja ove godine slavi 10 godina aktivnog rada na razvoju startup i preduzetničkog ekosistema u Bosni i Hercegovini, u saradnji s BHBAN-om, prvom mrežom poslovnih anđela u Bosni i Hercegovini. Radio M, Vijesti.ba i Biznis.ba su medijski sponzori ovogodišnjeg samita.

Prisustvo događaju moguće je samo uz pozivnicu organizatora, ali ukoliko ste iskusni investitor i tražite prilike za ulaganje u startupove na Zapadnom Balkanu, kontaktirajte nas putem e-mail: hatidza@f787.ba i rezervišite svoje mjesto.