BiH

Trninić o projektima: Realizovana izgradnja mreže autoputeva, rekonsutruisani putevi

Autor: Biznis.ba
Trninić o projektima: Realizovana izgradnja mreže autoputeva, rekonsutruisani putevi

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić istakao je danas značaj uspješnog rada javnih preduzeća s ciljem ostvarenja planova i projekata kako u oblasti putne infrastrukture, tako i u oblasti vazdušnog saobraćaja.

On je danas u Banjaluci, na tradicionalnom novogodišnjem sastanku, razgovarao sa direktorima javnih preduzeća iz resora ovog ministarstva o projektima realizovanim u prethodnom periodu.

"U prethodnom periodu realizovali smo projekte izgradnje mreže autoputeva u dužini od 106 kilometara i započeta je izgradnja prvih kilometara autoputa na Koridoru 5c od Doboja prema Vukosavlju. Ulaganjem u izgradnju, modernizaciju i rekonstrukciju puteva i putnih objekata radi se na poboljšanju kvaliteta magistralne i regionalne putne mreže Republike Srpske. Urađen je veliki broj kružnih raskrsnica u opštinama i gradovima širom Republike Srpske, izgrađeni su mostovi u Bratuncu, Kulašima, Krepšiću, počela je izgradnja mosta preko Save u Gradišci. Na Aerodromu Banjaluka raste broj putnika, u ovoj godini, do kraja novembra prevezeno je 136.484 putnika. Proces restrukturiranja Željeznica Republike Srpske ide predviđenom dinamikom", rekao je Trninić i dodao da svi iz ovog resora mogu biti zadovoljni godinom koja je na izmaku.

Sastanku su prisustvovali direktori javnih preduzeća "Putevi Republike Srpske", „"utoputevi Republike Srpske",  "Pošte Srpske", "Aerodromi Republike Srpske", Agencije za bezbjednost saobraćaja, "Dilojt – Banja Luka" i generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske.

Biznis.ba / NN