BiH

Tržni centar Delta Planet će biti otvoren 21. marta u Banjoj Luci

Autor: Biznis.ba
Tržni centar Delta Planet će biti otvoren 21. marta u Banjoj Luci
Na površini od 60.000 kvadratnih metara pored trgovina naći će se i drugi sadržaji koji će biti na raspolaganju građanima. Prema podacima sa službene stranice srbijanske kompanije Delta, tu će se nalaziti i najveće kino na našim prostorima površine 1.500 kvadratnih metara sa šest kinosala, kao i supermarket, dio s restoranima i blizu 1.000 parking mjesta.

Pored toga, oko ovog ogromnog objekta su napravljene nove i popravljene su stare saobraćajnice, što će potpuno izmijeniti izgled ovog dijela grada. Stanari lice Frana Supila i ostalih ulica u ovom naselju su zadovoljni jer su do prije nekoliko mjeseci živjeli u ulici punoj rupa koju niko nije popravljao, a sada je potpuno drugačije.

"Dok nisu počeli radovi, ovdje je bila livada i grmlje u kojem je ko zna šta bilo. Govorilo se da će ovdje biti izgrađen sportski centar, ali evo, dobili smo tržni centar, kažu najmoderniji u ovom dijelu Balkana. Neka su nama popravili ulicu i da se tu zaposli što više mladih, to je važno", kazao je jedan od stanara.

Uočljivo je i to da radnici ubrzano rade na finaliziranju radova na svim dijelovima centra, a na pitanje da li će radovi biti gotovi na vrijeme, kažu da se nadaju da hoće.

Delta Planet će biti otvoren 21. marta.

Biznis.ba / Klix