BiH

Turističkoj zajednici KS nagrada 'Interstas 2018', Hubijaru posebno priznanje

Autor: Biznis.ba
Turističkoj zajednici KS nagrada 'Interstas 2018', Hubijaru posebno priznanje

Turistička zajednica Kantona Sarajevo učestvuje na međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza "Interstas 2018" koja se održava od 7. do 9. novembra u Solinu u Hrvatskoj.

Predsjedniku Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhatu Hubijaru, danas će biti dodijeljeno Posebno priznanje - 25. Interstas 2018. "Za izvrsnost u kreativnosti razvoja turizma Sarajeva, valorizacijom i sjajnom prezentacijom povijesnih, tradicijskih-kulturoloških vrijednosti, time i značajan doprinos promociji turizma BiH u svijetu".

Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo bit će dodijeljena međunarodna turistička nagrada - "Zlatni Interstas 2018." za izvrsnost u kreativnosti razvoja turizma Sarajeva, valorizacijom i sjajnom prezentacijom povijesnih, tradicijskih-kulturoloških vrijednosti, time i značajan doprinos promociji turizma BiH u svijetu.

- Posebno mi je zadovoljstvo i čast primiti tako značajno priznanje koje prima Turistička zajednica KS zajedno sa svojim uposlenicima, koje je u potpunosti rezultat mnogih aktivnosti na promociji istorijskih, kulturoloških i drugih vrijednosti Kantona Sarajevo, koje smo započeli i mnoge od njih realizirati. Nastavljamo sa svim onim što daje određenu težinu i kvalitet u promociji navedenih vrijednosti - kazao je, tim povodom, Feni Midhat Hubijar.

Naglasio je da "Turistička zajednica KS ovim bilježi uspješne poslovne rezultate uz brojne aktivnosti promocije turizma".

- Pred nama je mnogo truda i rada i nadam se da je ovo jedna u nizu nagrada koje će dobivati uposlenici Turističke zajednice i Turistička zajednica KS - kazao je Hubijar.

Na jubilarnom "Interstas 2018", od ukupno 141 predloženih individualnih i kolektivnih kandidata iz 29 zemalja svijeta, od 78 kandidiranih 57 ih je nominirano za neku od nagrada. Od toga je 35 odabranih Laureata iz pet različitih kategorija iz ukupno devet zemalja svijeta.

Biznis.ba / FENA