BiH

Tvornica cementa Kakanj zvanično predstavila svoje novo ime i novi logo

Autor: Biznis.ba
Tvornica cementa Kakanj zvanično predstavila svoje novo ime i novi logo
Foto: FENA

Skupština dioničara Tvornice cementa Kakanj d.d. Kakanj usvojila je novi naziv za Tvornicu cementa Kakanj i sve njene kompanije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Sve kompanije će u svom imenu nositi naziv Heidelberg Materials.

Na vanrednoj Skupštini dioničara ove tvornice danas je donesena odluka o promjeni imena kompanije. Novi naziv kompanije bit će Heidelberg Materials Cement BiH d.d. Kakanj, dok će i kompanije koje su u vlasništvu TCK također u svom imenu nositi i naziv Heidelberg Materials kako bi svi zajedno nastupali pod krovnim imenom grupacije Heidelberg Materials.

Nakon Skupštine i zvanično je predstavljeno novo ime, a Branimir Muidža, generalni direktor Heidelberg Materialsa za BiH i Hrvatsku, istakao značaj ove promjene koja vodi ka jačanju i ujedinjenju cijele Heidelberg Materials grupacije.


- To je značajna prekretnica u historiji Tvornice cementa Kakanj, koja već više od dvadeset i tri godine posluje u okviru Heidelberg Materials grupacije. Došlo je vrijeme da i svojim imenom i svojim logom pokažemo da pripadamo najboljima na svijetu. Ponosno smo nosili dosadašnje ime koje neće biti zaboravljeno jer će naš cement i dalje biti Kakanj Cement, ali sada s logom Heidelberg Materials. Pored toga, sve naše kompanije u BiH i Hrvatskoj će također imati ovaj isti logo kakav ima i HM grupacija. Ovime ćemo dodatno osnažiti našu poziciju na tržištu u zemlji i regiji, te dalje razvijati i praviti proizvode kojima se gradi održiva budućnost, dok će se naša kvaliteta, naš odnos prema zaposlenima, zajednici i svim našim dionicima stalno dodatno poboljšavati - kazao je Muidža naglašavajući bogato naslijeđe Heidelberg Materials koja ove godine obilježava 150 godina postojanja.

Tvornica cementa Kakanj dodijelila je donaciju Domu zdravlja Kakanj u iznosu od 100.000 KM za projekat izgradnje nove Hitne pomoći.  To je, kako je rekao Muidža, donacija za dobrobit svih stanovnika u Kaknju. 

Direktor Doma zdravlja Kakanj Mirsad Tursum se zahvalio Upravi i svim zaposlenicima kakanjske cementare dodajući da će donacija će biti iskorištena na najbolji mogući način, za nove prostorije službe za hitnu pomoć.  

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarevićje čestitao Tvornici cementa Kakanj i njenim zaposlenicima na toj značajnoj promjeni i zahvalio im se za sav rad i trud koji ulažu u rast i razvoj prije svega općine Kakanj, pa onda i cijele Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.