BiH

U Čapljini konferencija 'Mogućnosti zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva'

Autor: Biznis.ba
U Čapljini konferencija 'Mogućnosti zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva'

Konferencija pod nazivom "Mogućnosti zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva" održat će se 3. i 4. 12. u Čapljini.

Prvog dana konferencije polaznicima obuke pružit će se mogućnost da potencijalnim poslodavcima predstave svoja znanja i vještine, koje su usvojili kroz rad i obuku s vrhunskim predavačima u Centru za obuku i prekvalifikaciju Čapljina.

Pored toga, planirana je i panel diskusija 'Potrebe sektora turizma/ugostiteljstva za radnom snagom'.

Kako su priopćili organizatori, drugog dana konferencije, 4. prosinca, održat će se još dvije panel diskusije, i to na teme 'Lokalna partnerstva za zapošljavanje' i 'Obrazovanje odraslih/Dualno obrazovanje'.

Projekt "Uspostava centra za obuku i prekvalifikaciju" Čapljina provodi Asocijacija za regionalni razvoj REDAH (kao vodeći partner) u suradnji s partnerima: Službom za zapošljavanje HNŽ-a, Općinom Čapljina, Srednjom školom Čapljina, Bizz Solutions d.o.o. Čapljina, Turističkim klasterom Hercegovina i Turističkom zajednicom HNŽ-a.

Centar je uspostavljen u lipnju 2017. godine, od kada je održano pet ciklusa obuka za zanimanje kuhar i tri za zanimanje konobar.

Ukupno je 89 polaznika završilo obuku (68 za zanimanje kuhar i 21 za zanimanje konobar) iz dvanaest općina s područja BiH, a najviše s područja općine Čapljina i grada Mostara.

Jedan od predavača na obuci bio je i chef Goran Raguž, hercegovački kuhar s 30-godišnjim iskustvom rada u prestižnim restoranima u Belgiji, od kojih su dva nagrađena Michelin zvjezdicom.

Projekt se realizira u okviru projekta "Potpora lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini", koji financira Europska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada.

Osnovni je cilj projekta doprinos smanjenju nezaposlenosti, razvoju ljudskih resursa i poboljšanju tržišta rada na području Općine Čapljina i regije Hercegovina kroz prekvalifikacije i obuke u sektoru turizma.

Biznis.ba / FENA