BiH

U Domu mladih u nedjelju OREA Art Market, veliki skup kreativaca iz BiH i regije

Autor: Biznis.ba
U Domu mladih u nedjelju OREA Art Market, veliki skup kreativaca iz BiH i regije

OREA Art Market, najveći skup kreativaca iz BiH i regije ove nedjelje u Domu mladih u Sarajevu, predstavit će rukotvorine i zanimljive unikatne proizvode različitih brendova tokom cjelodnevnog druženja od 11.00 do 18.00 sati, saopćili su organizatori.

Sedmi po redu Art Market bit će u znaku održivog poslovanja čemu teže brendovi okupljeni na OREA online platformi za kupoprodaju ručno rađenih proizvoda sa lokalnom etiketom. Tako će ove nedjelje u saradnji sa UNDP-om biti održan panel na temu okolišnih, društvenih i korporativnih standarda u poslovanju i izazovima s kojima se susreću domaći poduzetnici gdje će biti predstavljeni trendovi i izazovi, te neki od uspješnih primjera okupljenih na OREA platformi.

U saopćenju se navodi da će i ove godine tokom Art Marketa biti organizirana zabava za mališane.

U okviru Telemach kutka najmlađi će moći da uživaju u omiljenim crtićima i Video klubu na EON Kids platformi, kao i u zabavnom facepaintingu, a svi posjetioci se mogu informisati i o aktuelnoj ponudi.

UniCredit Bank je obezbijedila POS terminale, a VISA kao platni partner OREA-e daruje poklone za prvih 100 kupaca koji plate VISA karticom. Iz OREA-e ističu posebnu zahvalnost Vladi Kantona Sarajevo, Ministarstvu kulture i sporta KS, te Gradu Sarajevo i Općini Centar, za podršku u organizaciji zimskog Art Marketa.

Sav prihod od ulaznica na Art Market kao i dio od prodaje i provizija prilikom kartičnog plaćanja bit će donirani za potrebe rada Roditeljske kuće i Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Biznis.ba