BiH

U Vitezu poslovni susret na temu bonitetne izvrsnosti kompanija

Autor: Biznis.ba
U Vitezu poslovni susret na temu bonitetne izvrsnosti kompanija

Analitičko bonitetna kuća Bisnode BH, uz pokroviteljstvo Općine Vitez, 11. rujna u 14 sati, u Etno selu Čardaci u Vitezu, organizira poslovni susret na temu bonitetna izvrsnost kompanija, s osvrtom na bonitetne kompanije Srednjobosanske županije i općinu Vitez.

Na susretu će određenim kompanijama biti dodijeljen Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti, kao međunarodno priznata potvrda ekonomske kvalitete kompanije, njezine izvrsnosti i sigurnosti u poslovanju.

Bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost poslovnog subjekata, a koliko su bonitetno izvrsne kompanije značajne najbolje govori podatak da 23 posto tih kompanija Srednjobosanske županije realizira gotovo 70 posto prihoda i dobiti te županije, te zapošljava skoro 60 posto od ukupnog broja zaposlenih u SBŽ.

Općina Vitez ima bolje prosječne pokazatelje u odnosu na svoju županiju, i to skoro 30 posto od ukupnog broja aktivnih kompanija općine je bonitetno izvrsno, a one prihoduju gotovo 80 posto od ukupnih prihoda i više od 90 posto ukupne dobiti općine, a upošljavaju 57 posto ukupnog broja uposlenih u općini, što je veći prosjek i u odnosu na BiH, a gotovo trećina kompanija sa zlatnim bonitetom u županiji nalazi se u toj općini.

Inače, Certifikat bonitetne izvrsnosti kao međunarodno priznata potvrda ekonomske kvalitete poslovnog subjekta, certificirane kompanije svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, stavljajući ih u ravnopravan položaj s kompanijama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji.

Zlatni certifikat bonitetne izvrsnosti, pak, predstavlja nadprosječnu vrijednost kompanije koja tri godine za redom iskazuje najvišu ocjenu izvrsnosti.

Biznis.ba / FENA