BiH

UPFBiH - Sastanak s predstavnicima kantonalnih udruženja u Zenici

Autor: Biznis.ba
UPFBiH - Sastanak s predstavnicima kantonalnih udruženja u Zenici

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine održat će danas u Zenici radni sastanak s predstavnicima grupacija poslodavaca organiziranih na teritorijalnom prinicipu po kantonima, kao i grupacijama poslodavaca organiziranih po djelatnostima.

Na dnevnom redu sastanka bit će aktivnosti i djelovanje UPFBiH u pravcu rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta u Federaciji BiH i BiH u cjelini.

Na sastanku će biti definisane ključne aktivnosti i načini djelovanja UPFBiH prema predstavnicima novoizabrane izvršne i zakonodavne vlasti, kako bi bile donesene odluke i zakonska rješenja na različitim nivoima vlasti koje će u konačnici rasteretiti privredu i poboljšati poslovni ambijent.

Rješenja koja će poslodavci ponuditi predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti na različitim nivoima vlasti u konačnici bi trebala olakšati poslovanje privrednim subjektima, potaknuti snažnije investiranje u infrastrukturu i realni sektor u BiH, ulaganje u nove tehnologije, zadržavanje kvalitetnih kadrova u BiH, te smanjenju sive ekonomije, saopćeno je iz UPFBiH.

Biznis.ba / FENA