BiH

USAID/Sweden FARMA II otvorila novi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Autor: Biznis.ba
USAID/Sweden FARMA II otvorila novi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

USAID/Sweden FARMA II Projekat raspisao je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava koji je fokusiran na podršku unapređenju konkurentnosti sektora mljekarstva, peradarstva, voća i povrća, pčelarstva, ljekovitog i aromatičnog bilja.

- Pojedinačni grantovi neće prelaziti iznos od 50.000 USD. Za pravno registrovane „start-up“ poslove (u poslovanju manje od dvije godine) pojedinačna grant sredstva neće prelaziti iznos od 10.000 USD. Minimalan iznos sredstava je 3.000 USD, dok je ukupan fond grant sredstava oko 200.000 USD - poručuju iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

Pozvali su zainteresovane da učestvuju na planiranim info sesijama u Mostaru (20. septembra ), Bihaću (21. septembra), Tuzli (25. septembra) i Banjoj Luci (26. septembra), s koji se mogu prijaviti putem e-maila grants@farmabih.ba do 14. septembra.

Poziv je otvoren do 15. oktobra ove godine, a obrada zahtjeva i izbor korisnika će biti izvršeni do 30. novembra ove godine, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

Biznis.ba / FENA