BiH

Vlada KS donijela odluku o umanjenju decembarskog računa za 10 posto korisnicima Toplana

Autor: Biznis.ba
Vlada KS donijela odluku o umanjenju decembarskog računa za 10 posto korisnicima Toplana
Foto: Vlada KS

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj redovnoj sjednici donijela Odluku da decembarske račune korisnicima centralnog grijanja KJKP „Toplane – Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo umanji za 10%.

Ovakva odluka Vlade KS je proizišla nakon što je Ministarstvu komunalne, privrede, infrastrukture, prostornog uređenja i građenja KS dostavljena informacija od navedenog komunalnog preduzeća i Nezavisnog stručnog tijela da je tokom novembra 2023. godine potrošena manja količina gasa za zagrijavanje sistema centralnog grijanja od planirane.

„Vjerujemo da je ova Vladina odluka, koja je u konkretnom slučaju mala pomoć, ipak dokaz da Vlada KS stoji uz građane i prati sve što se dešava u našim kantonalnim preduzećima", kazao je resorni ministar Bojan Bošnjak ovim povodom, te dodao kako je glavni i osnovni interes Vlade i Ministarstva kvalitet i sigurnost usluge kada je isporuka energenata u pitanju.

Za realizaciju ove odluke Vlada KS je zadužila KJKP "Toplane – Sarajevo" d.o.o. Sarajevo da od prvog narednog računa za korisnike realizira ovo umanjenje.