BiH

Vlada KS osigurala plaće za 56 mladih specijalista medicine

Autor: Biznis.ba
Vlada KS osigurala plaće za 56 mladih specijalista medicine

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu je 31. augusta ove godine raspisao Konkurs za izbor i prijem doktora medicine i magistara farmacije i to za 56 specijalizacija iz raznih oblasti medicine.

Poziv je otvoren 15 dana, a sredstva za plaće budućih mladih specijalista osiguralo je Ministarstvo zdravstva i Vlada Kantona Sarajevo, kroz Rebalans budžeta Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, a što je usvojeno na Skupštini KS.

Na isti način, kao je saopćeno iz Press službe KS, osigurana su sredstva za specijalizacije drugih zdravstvenih ustanova, a javni se pozivi očekuju uskoro.

- Novi i obrazovani zdravstveni kadar je nužan za bolje funkcionisanje zdravstvenog sistema u našem kantonu. Cilj nam je zaposliti i zadržati mlade ljekare kroz uspostavu sistema kadrovskog kontinuiteta, što je jedan od naših strateških prioriteta - rekla je ministrica zdravstva KS Amela Sofić.

KCUS je ustanova tercijarnog kliničkog nivoa zdravstvene djelatnosti i veoma je važna za pružanje zdravstvene zaštite građanima Kantona Sarajevo ali i Federacije, navedeno je u saopćenju.

Biznis.ba / FENA