BiH

Vučić i Crnadak: Takse koje je uvelo Kosovo jasno kršenje CEFTA i SSP-a

Autor: Biznis.ba
Vučić i Crnadak: Takse koje je uvelo Kosovo jasno kršenje CEFTA i SSP-a
Uvođenje stopostotne carine na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine predstavlja jasno kršenje CEFTA i SSP-a, zbog čega je neophodno da dvije zemlje nastave sa koordinisanim aktivnostima u cilju ukidanja taksi, saglasili su se danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva Srbije, Vučić i Crnadak su na sastanku pozdravili izjavu državnog sekretara SAD Mikea Pompea u kojoj je pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Vučić je izrazio zahvalnost na činjenici da je nedavno na glasanju u Generalnoj Skupštini Interpola o prijemu Кosova, BiH glasala protiv. On je naglasio da kvalitetu sveukupnih odnosa doprinosi uzajamna podrška u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Srbijanski predsednik je istakao da je Srbija opredeljena za dobru i aktivnu saradnju sa susjedima, kao i da podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, uz jasno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje interesa i integriteta Republike Srpske.

Crnadak boravi u posjeti Beogradu, tokom koje će se sastati i sa kolegom Ivicom Dačićem.

Biznis.ba / AA