BiH

Zoran Zaev stiže u Sarajevo na 38. izbor najmenadžera

Autor: Biznis.ba
Zoran Zaev stiže u Sarajevo na 38. izbor najmenadžera
Završna ceremonija 38. izbora evropskih najmenadžera, najkompanija i ličnosti za 2018. godinu, bit će održana sutra, 5. jula, u Sarajevu.

Predsjednik nezavisnog žirija bio je Vibor Mulić iz Varšave, a zemlja partner ovogodišnjih “Sarajevskih privrednih susreta’’ i 38. izbora najmenadžera i najkompanija srednje i jugoistočne Evrope, u organizaciji Evropske nezavisne agencije iz Zenice, bit će Republika Makedonija. Makedonsku će delegaciju predvoditi premijer Vlade Zoran Zaev.

Osim  ceremonije proglašenja te nakon toga  bala i druženja menadžera, istog će dana, sa početkom u 10.30 sati, biti održan i Međunarodni biznis forum.

-Za ovogodišnju evropsku nagradu, u prethodnih nekoliko mjeseci, bilo je nominovano oko 2.000 menadžera i kompanija iz 20 evropskih država, a priznanje će dobiti njih 27. Ceremoniji u Sarajevu prisustvovat će oko 500 evropskih menadžera te veći broj političkih i javnih radnika, među kojima i predsjednici država i vlada iz regiona.

Od istaknutih ličnosti, između ostalih, u Sarajevo dolaze premijeri Makedonije Zoran Zaev te Bugarske Boyko Borisov, zatim predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zamjenik premijera Srbije Zorana Mihajlović, bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, kao i veći broj ambasadora akreditiranih u našoj zemlji - kazao je u izjavi za Fenu direktor  Evropske nezavisne agencije Pane Škrbić.

Uvodničari na Međunarodnom privrednom forumu o tremi “Održivi razvoj i regionalna privredna saradnja”, s akcentom na saradnju u razvoju turizma i IT tehnologija u zemljama regiona, bit će Žarko Radulović iz Crne Gore (turizam) i Zlatan Mulabdić iz Sarajeva (IT tehnologije). Nagrada premijeru Bugarske Borisovu, zbog njegovih obaveza u Briselu, bit će uručena u jutarnjim satima, tokom Međunarodnog bizis foruma.

Završna ceremonija 38. izbora evropskih najmenadžera, najkompanija i ličnosti počinje  u 17.45 sati, u sarajevskom Hotelu “Holiday”.

Biznis.ba / FENA