Vlada FBiH

Zrak isporučio drugi dio nišanskih sprava i dijelova austrijskom Hirtenbergeru

Autor: Biznis.ba
Zrak isporučio drugi dio nišanskih sprava i dijelova austrijskom Hirtenbergeru
Foto: Biznis.ba

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da u privrednom društvu „Zrak“ d.d. Sarajevo izvršena kontrola i isporuka drugog dijela od 70 komada nišanskih sprava i dijelova od ukupno isporučenih 120 komada proizvođaču vojne opreme Hirtenberger, obzirom da je prvi dio isporuke izvršen prije dva mjeseca.

- Oporavak firme „Zrak“ d. d. Sarajevo nije lagan, niti kratkoročan proces, ali ide svojim tokom. Dokaz tome, pored novozaključenih ugovora i povećanja broja uposlenih, jeste realizacija ugovora i isporuka proizvoda austrijskom i evropskom renomiranom proizvođaču vojne opreme Hirtenberger, navodi se u saopćenju iz Ministarstva.

- Da ništa nije nemoguće, da se kompanije mogu podići iz pepela kada imaju radnike voljne da se uhvate u koštac sa svim nedaćama dokaz je upravo „Zrak“, kazao je ovom prilikom federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, iskazavši zahvalnost i čestitke stečajnom upravniku i svim uposlenicima „Zraka“ što su pokazali da i u ovakvoj situaciji mogu napraviti dobar posao.

Ministar Lakić je dodao da se neće stati na ovome, jer slijede i druge pomoći, drugih firmi namjenske industrije i partnera iz inostranstva, da ova firma bude još bolja, uspješnija, sa mnogo više ugovora i što je najvažnije, zaposli još više radnika, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.