Regija

Cappelli otkrio moto za turiste koji dolaze u Hrvatsku

Autor: Biznis.ba
Cappelli otkrio moto za turiste koji dolaze u Hrvatsku

Europska komisija preporučila je postupno i koordinirano ukidanje ograničenja za putovanja između zemalja članica ili regija unutar njih koje imaju sličnu epidemiološku situaciju kako bi se spasilo ono što se može spasiti od ovogodišnje turističke sezone.

Gari Cappelli, ministar turizma,  rekao je HRT-u da Hrvatska ima jako dobro i precizno pripremljene mjere, u dogovoru s epidemiolozima i udrugama turističkih djelatnika, te su one ukorporirane u smjernice Europske komisije.

"Mi smo prvi spominjali bilateralu. Otvaranje ovisi o svakoj pojedinačnoj zemlji članici koja će primarno dogovarati sa susjedima pa tako i mi razgovaramo s nekoliko država, primarno sa Slovenijom", rekao je Cappelli i dodao da su već napravljeni koridori koji se preporučuju turistima koji dođu u Hrvatsku, a te se preporuke odnose na to gdje mogu stati, natočiti gorivo ili kupiti hranu sve do svoje destinacije.

"Tu smo krilaticu nazvali 'Od kuće do destinacije'. Od trenutka kada rezerviraju boravak oni će dobiti ovu informaciju", istaknuo je ministar.

Biznis.ba