Regija

Direktor HTZ-a: Imamo 9000 noćenja i 85.000 dolazaka u zadnjih sedam dana

Autor: Biznis.ba
Direktor HTZ-a: Imamo 9000 noćenja i 85.000 dolazaka u zadnjih sedam dana

Kristijan Staničić, glavni direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, gostovao je u emisiji RTL Direkt i govorio o predstojećoj turističkoj sezoni.

Staničić je kazao da se počeo buditi turistički promet.

"Imamo 9000 dolazaka i oko 85.000 noćenja u proteklih sedam dana. To daje optimizam, pogotovo postupno otvaranje granica i uspostave režima putovanja i ostalih zemalja koje su nama zanimljive. U srpnju očekujemo da će se to zakuhati. Zasad nam dolaze Česi, uglavnom Slovenci, ima i domaćih gostiju", kazao je Staničić, prenosi Index.hr.

Može li se iz bilo koje zemlje doći u Hrvatsku, pitala je voditeljica emisije.

"Otvorili smo granice za praktički sve zemlje, ali problem je što u mnogim državama još uvijek traju restrikcije koje ograničavaju turiste jer po povratku iz drugih zemalja moraju u samoizolaciju ili karantenu. Zato je važno uskladiti te mjere na višim razinama", naveo je.

Staničić je kazao da Nijemci ne mogu u Hrvatsku jer oni još nisu otvorili granice. Istaknuo je potom da će u predstojećoj sezoni nautički turizam imati jednu od najvećih prednosti.

"U odnosu na sve ostale oblike turističkog smještaja, nautički turizam imat će veliku prednost. Na brodu ipak imate neku privatnost, niste u doticaju s drugim ljudima...", kazao je Staničić pa dodao:

"Od početka pandemije smo u intenzivnoj komunikaciji s turističkim tržištem. Osobno sam za vikend urgirao oko nekih situacija i komunicirao s gostima."

Što ćete napraviti da privučete što više ljudi ovo ljeto, bilo je sljedeće pitanje.

"Kako se budu otvarale granice reagirat ćemo s kampanjama. Od sutra krećemo u Austriji, a imamo u planu i u Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj, Njemačkoj, Slovačkoj i Poljskoj. Nećemo zanemariti ni daleka tržišta, ali ona imaju problem jer su vezana za aviokompanije, ali ćemo ipak provesti kampanje", zaključio je Staničić.

Biznis.ba