Regija

Kineska tvornica dijelova za automobile otvorena u Kragujevcu

Autor: Biznis.ba
Kineska tvornica dijelova za automobile otvorena u Kragujevcu

Kineska tvornica tvrtke "Yanfeng Automotive Interiors ", koja će proizvoditi komponente za unutrašnjost automobila, otvorena je u četvrtak u Kragujevcu u Srbiji.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je kako je je danas jako važan dan za Kragujevac i Srbiju i čestitao prvim zaposlenicima kojih je trenutno 193.

"Prva produkcijska linija je instalirana, druga je stigla, a treća i četvrta stižu do travnja. Očekujem prvih 400 zaposlenih do kraja ove godine, a 800 do kraja 2023. godine", rekao je Vučić.

Kineska veleposlanica u Srbiji Chen Bo izrazila je uvjerenje da će otvaranje tvornice koristiti razvoju kompanije u Europi, ali i ekonomskom prosperitetu Kragujevca i pritom dodala da će do 2023. godine vrijednost proizvodnje dostići 76 milijuna eura.

Kompanija "Yanfeng Automotive Interiors" svjetski je lider u proizvodnji komponenata za unutrašnjost najpoznatijih svjetskih proizvođača, poput "Mercedesa". Sa sjedištem u Shanghaju ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih, prenose srbijanski mediji.

(FENA)