Regija

Na Makarskoj rivijeri više od 50.000 gostiju

Autor: Biznis.ba
Na Makarskoj rivijeri više od 50.000 gostiju
Udarni julski vikend na Makarskom primorju u znaku je očekivane velike smjene turista, a na rivijeri se, prema podacima iz turističkih ureda, odmara više od 50.000 gostiju.

Špica turističkog ljeta u Makarskoj slična je prošlogodišnjoj, u gradu se odmara više od 13,5 hiljada gostiju, kao u isto vrijeme 2017. iako je u Makarskoj oko 900 turističkih postelja više nego lani, doznaje se od direktorice Turističkog ureda Hloverke Novak Srzić.

Direktor ureda Turističke zajednice Baške Vode Ante Jurišić također potvrđuje kako je današnji broj od 11.000 turista jednak lanjskome iako je ljeto dočekano s više od 300 novih kreveta. Slična je situacija i u Brelima, rekla je direktorica Turističkog ureda Valentina Vitković, a to potvrđuju i direktori ostalih turističkih ureda koji unatoč novim turističkim posteljama bilježe broj gostiju sličan lanjskome.

U hotelskim kućama na Makarskom primorju koje ugošćuju više od 13.000 gostiju zadovoljni su šestomjesečnim turističkim rezultatima, juli bilježi dobru popunjenost kapaciteta pa se gostima preporučuje prethodna rezervacija smještaja, dok za august i posezonu hotelijeri sa zadovoljstvom kazuju kako je odličan booking, javlja Hina.

Kod privatnih kućevlasnika u svim mjestima na Primorju ima slobodnih mjesta pa rezervacija nije potrebna.

Na Makarskom autobusnom kolodvoru gdje dnevno stiže više od stotinu autobusa, dio njih s manjim zakašnjenjem, autobusi dolaze i odlaze uglavnom popunjeni.

Biznis.ba / FENA