Regija

Na Makarskoj rivijeri više od 60.000 gostiju, rijetka su slobodna mjesta

Autor: Biznis.ba
Na Makarskoj rivijeri više od 60.000 gostiju, rijetka su slobodna mjesta

Prvi vikend augusta na Makarskoj rivijeri u znaku je još jedne velike očekivane ljetne smjene turista kojih na području od Brela do Gradca boravi više od 60.000 pa je cestovni promet znatno povećan, a gužve su i u trajektnim pristaništima.

Na Jadranskoj magistrali u oba smjera vozi se usporeno u dugim kolonama s povremenim kraćim zastojima, dok se velike gužve u prometu stvaraju na prilazima turističkim mjestima posebice Makarskoj.

Na brzoj cesti od Baškog Polja do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet je također povećan, odvija bez zastoja i ograničenja, dok na prilaznoj cesti naplatnim postajama kod Zagvozda manje su gužve u prometu međutim nema dužih čekanja na prolaz u jednom i drugom pravcu.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin, u svih šest današnjih plovidbi je popunjen, a tek je nekoliko slobodnih mjesta ostalo za polazak u 21 sat, dok s Brača prema Makarskoj svih sedam današnjih plovidbi je popunjeno. Za sutra ostaje poneko slobodno mjesto iz Makarske prema Braču, kao i s otoka prema Makarskoj, doznaje se u makarskoj poslovnici riječke Jadrolinije.

Na liniji Drvenik – Sučuraj plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko 20-ak minuta, dok za povratak s Hvara čekanja na ukrcaj prema kopnu je do sat vremena.

Autobusi stižu u Makarsku uglavnom popunjeni i s većim zakašnjenjem, a slobodnih mjesta prema unutrašnjosti, kao i mjestima u BiH nema, tek su rijetka slobodna mjesta prema Splitu, Dubrovniku i Zagrebu.

Inače, na Makarskoj rivijeri, prema podacima turističkih ureda, odmor provodi više od 60.000 domaćih i stranih gostiju. U Makarskoj ih je više 18.000, u Baškoj Vodi gotovo 11 tisuća, a ostali turisti odmor provode u manjim mjestima na rivijeri.

Makarski hotel Meteor ugošćuje 680 gostiju te je popunjen kao i ostali hoteli na Primorju u kojima se odmara više od 14.000 turista, rijetka su slobodna mjesta i u kućama za odmor, a tek vrlo malo slobodnih mjesta za nastavak ljetovanja preostalo je jedino u sobama i apartmanima kod privatnih kućevlasnika.

Biznis.ba / Hina