Regija

Rebalans budžeta u Budvi: Za plate gotovo devet miliona eura

Autor: Biznis.ba
Rebalans budžeta u Budvi: Za plate gotovo devet miliona eura

Gotovo devet miliona eura ove godine iz gradske kase, najviše u istoriji finansija općine Budva, otići će na isplatu bruto zarada zaposlenih, ali i ostala lična primanja.

To se vidi iz Nacrta rebalansa koji se nalazi na javnoj raspravi do 27. oktobra.

Milion i po eura više iznosi uvećanje na isplatu zarada i ostalih ličnih primanja nego što je to prvobitno bilo planirano budžetom.

Nakon javne rasprave biće koncipiran konačan Nacrt rebalansa, koji se do kraja mjeseca, a zakonski rok je 31. oktobar, mora naći pred odbornicima Skupštine općine.

Ono što rebalans čini izuzetno važnim u odnosu na ranije godine je to što od njegovog donošenja zavisi isplata oktobarske, novembarske i decembarske zarade zaposlenima u lokalnoj administraciji, prenijele su Vijesti.

Naime, usvajanjem granskog kolektivnog ugovora došlo je do uvećanja zarada pa je prvobitno planirana stavka morala rebalansom da bude uvećana.

Tako je budžetom za ovu godinu bilo planirano da se za bruto zarade i doprinose izdvoji 6.462.800 eura, ali je rebalansom došlo do uvećanja te stavke za 1.286.200 eura, pa će ove godine iz gradske kase biti izdvojeno čak 7.749.000 eura. I stavka koja se odnosi na "ostala lična primanja" koja je bila projektovana na 873.000 eura, morala je rebalansom da bude uvećana i to na 1.095.039 eura.

(Biznis.ba)