Regija

Tolušić: Država sigurno neće vjerovnicima platiti naknadu štete zbog Agrokora

Autor: Biznis.ba
Tolušić: Država sigurno neće vjerovnicima platiti naknadu štete zbog Agrokora
Potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je danas da država sigurno neće platiti naknadu štete u slučaju sudskih tužbi protiv Agrokora.

"Nisam stigao još pročitati novine, ali država sigurno neće platiti", rekao je Tolušić na ulasku u Banske dvore odgovarajući na pitanje novinara tko će platiti ako Agrokor izgubi tužbe.

Predsjednik vlade Andrej Plenković primio je jutros izvanrednog povjerenika za Agrokor Fabrisa Peruška i njegovu zamjenicu Irenu Weber koji će ga izvijestiti o postizanju nagodbe. Na sastanku sudjeluje i Tolušić.

Jučer je održano glasanje za nagodbu vjerovnika Agrokora. Svoj glas dale su i tvrtke iz Koncerna Agram te Franck. No Koncern Agram nije povukao osporavanje više od sto milijardi kuna jamstava koja su poduzeća unutar Agrokor Grupe davala Agrokoru d.d. na ime kredita koja je ta kompanija uzimala, prenosi Hina.

U sličnoj situaciji je i tvrtka Franck koja je glasala za nagodbu. Protiv nagodbe glasala je Adris Grupa iz koje su poručili kako ostaju kod svih argumenata iznesenih u javnost te da će ustrajati u zaštiti svojih interesa.

Biznis.ba