Regija

U Boschu u Srbiji proizvedeno 100 miliona metlica brisača

Autor: Biznis.ba
U Boschu u Srbiji proizvedeno 100 miliona metlica brisača

Iz kompanije Bosch saopćili su u utorak da kao vodeći dobavljač tehnologije i usluga bilježe važan trenutak poslovanja u Srbiji - u proizvodnom pogonu u Pećincima proizvedeno je 100 miliona brisača.

Prema riječima direktora fabrike u Pećincima Jorga Krečmara, u planu je, da kompanija proširi kapacitete uvođenjem novih proizvodnih linija i sistema brisača.

"Za nas je najvažniji kvalitet proizvoda, a tome doprinosi tradicija duga preko 130 godina, ali i inovacije koje ugrađujemo u svaki detalj, na primjer pri sklapanju brisača", dodao je Krečmar i naglasio da broj od 100 miliona proizvedenih metlica brisača za fabriku Bosch predstavlja ogledalo predanog rada cijelog tima u fabrici.

Generalna direktorica Bosch Grupe u Srbiji Jovanka Jovanović navela je da su u fabrici veoma ponosni što mogu da se pohvale činjenicom da obilježavaju tako značajan rezultat.

"Za nas ovaj broj predstavlja veliki uspeh koji nije bilo moguće ostvariti bez velikog truda i rada svih zaposlenih tokom posljednjih osam godina. Zahvaljujući proizvodnji dijelova za automobile, Bosch je u top 15 najvećih izvoznika u Srbiji", izjavila je ona.

U saopćenju se dodaje da je kompanija od 2012. godine uložila oko 117 miliona eura u razvoj poslovanja u Srbiji - od čega više od 18 miliona eura samo tokom 2020. godine.

Fabrika u Pećincima ima oko 1.900 zaposlenih, od toga preko 1.400 radi u proizvodnji i skoro 500 zaposlenih za podršku biznisu, i to od inžinjerskih pozicija, logistike do odjeljenja podrške, naveli su iz fabrike, prenosi Tanjug.

Biznis.ba / FENA