Regija

U julu povećan broj putnika i promet robe

Autor: Biznis.ba
U julu povećan broj putnika i promet robe

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u julu je opslužio 670.354 putnika, odnosno šest odsto više nego u istom periodu prošle godine, a utorak, 31. jul, zabilježen je kao najprometniji dan u istoriji srpskog vazduhoplovstva, kada je kroz ovu vazdušnu luku prošlo 24.306 putnika, saopšteno je danas iz Aerodroma.

Tokom prošlog mjeseca zabilježeno je 6.449 polijetanja i slijetanja, što je povećanje od pet odsto, dok rast prometa robe i pošte u odnosu na isti mjesec lani iznosi 50 odsto, navodi se u saopštenju.

Beogradski aerodrom je u drugoj polovini jula "pet puta zabilježio istorijske dnevne rekorde po broju putnika", a najprometniji dan u istoriji srpskog vazduhoplovstva bio je utorak, 31. jul, sa 24.306 putnika.

U prvih sedam mjeseci opsluženo je 3.134.106 putnika, što je sedam odsto ili oko 200.000 više nego u istom periodu prošle godine, dok je ukupan promet robe i pošte povećan za 24 odsto.

Tokom ovogodišnje ljetnje sezone sa Aerodroma "Nikola Tesla" saobraća 36 avio-kompanija ka 67 destinacija u redovnom i 28 odredišta u čarter avio-saobraćaju.

Biznis.ba