jedinstveni poslovni događaj

U Mostaru danas konferencija Connecto 2024.

Autor: Biznis.ba
U Mostaru danas konferencija Connecto 2024.
Foto: Fena

U Intera Tehnološkom Parku u Mostaru danas će biti održana konferencija Connecto 2024.

Program konferencije započinje u 11 sati, a radi se o jedinstvenom poslovnom događaju koji će okupiti više od 260 poslovnih ljudi iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, iz 29 zemalja regije, Evrope i svijeta.

Izjave za medije predviđene su u 10.30 sati, a novinarima će se obratiti Petar (Pero) Desnica, vlasnik Ruff Cyclesa iz Travnika (BiH) i Regensburga (Njemačka), međunarodni stručnjak za dijasporu iz Velike Britanije Loksan Harley, ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Edin Forto, gradonačelnik Mostara Mario Kordić te direktor INTERA Tehnološkog Parka Mostar Vedran Šimunović, najavili su organizatori.

Kako su pojasnili, cilj konferencije je kroz saradnju s dijasporom raditi na jačanju gospodarstva i privlačenju investitora iz dijaspore koji će uložiti u matičnu zemlju.

Na dan konferencije, nakon programa, održat će se B2B sastanci uživo, dok će se online B2B sastanci održati u srijedu i četvrtak, 26. i 27. juna.

Zajedno s INTERA Tehnološkim Parkom, organizatori konferencije CONNECTO 2024 su GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) kroz BOOST Projekt, sufinanciran od Evropske unije i njemačke Vlade kroz projekt EU4DigitalSME, kao i Enterprise European Network (EEN).