Regija

Udarac za hrvatski turizam: Italijani otkazuju rezervacije, Slovenija najavljuje rampu

Autor: Biznis.ba
Udarac za hrvatski turizam: Italijani otkazuju rezervacije, Slovenija najavljuje rampu

Nakon što je Italija uvela ograničenje za sve koji se vraćaju iz Hrvatske odnosno da trebaju dokazati da su u posljednja 72 sata testirani i da su bili negativni, italijanski turisti su počeli masovno otkazivati rezervacije u Hrvatskoj.

Ljetovanje se preko noći zakompliciralo za italijanske turiste koji odmaraju u Hrvatskoj, a kojih je trenutno oko 46.000, prenosi Index.hr.

Tokom četvrtka i Slovenci su najavili kako bi se Hrvatska vrlo brzo mogli doći na njihovu listu nepoželjnih, što predstavlja dvostruki udarac za turizma u našoj susjednoj državi.

"Hrvatska bi se vrlo lako mogla naći na slovenskoj crvenoj listi zbog velikog porasta broja zaraženih", rekao je Jelko Kacin, glasnogovornik slovenske vlade za Covid-19.

Inače, u Hrvatskoj je danas oboren rekord jer je registrovano 180 novozaraženih, najviše od početka epidemije i dvostruko više nego prije dva dana.

“Očekivali smo rast broja zaraženih jer smo se otvorili turistima, ali ne ovako velik. Posljedica je to nepridržavanja mjera, koje je preporučio Stožer, kako onih koji su došli na odmor, tako očito i onih koji organiziraju razna okupljanja. Da smo se svi pridržavali preporuka o distanci i higijeni, mogli smo imati još čitav mjesec dobre turističke sezone, a ovako je to dovedeno u pitanje. Jedina je sreća da nema puno teško oboljelih, a onda niti smrtnih slučajeva”, kaže za Jutarnji.hr. prof. dr. Alemka Markotić, ravnateljica Infektivne klinike “Dr. Fran Mihaljević”.

Biznis.ba