Svijet

Ivanka Trump zatvara modni brend radi političke karijere

Autor: Biznis.ba
Ivanka Trump zatvara modni brend radi političke karijere
Ivanka Trump, kćerka američkog predsjednika Donalda Trumpa, saopćila je da zatvora svoju modnu kompaniju, kako bi mogla nastaviti karijeru u politici.

Ivanka, koja je angažirana kao očeva viša savjetnica, odlučila je zatvoriti kompaniju koja je proizvodila odjeću i modne dodatke.

"Kad smo prvi put pokrenuli ovaj brend, niko nije mogao predvidjeti koliki uspjeh ćemo postići. Nakon 17 mjeseci u Washingtonu, ne znam kada ću i hoću li se ikada vratiti na posao, ali znam da će moj fokus u bliskoj budućnosti biti posao koji radim ovdje u Washingtonu, pa je donošenje ove odluke trenutno jedini pravedni ishod za moj tim i partnere”, poručila je Ivanka Trump.

Dodala je i kako je vrlo zahvalna svima u kompaniji koji su dali svoj doprinos njenom radu u prethodnom periodu.

"Više sam nego zahvalna za rad našeg nevjerovatnog tima koji je inspirisao toliki broj žena, a i mene lično. Iako nećemo nastaviti misiju zajedno, znam da će svaki od njih napredovati u sljedećem poglavlju života”, navela je Ivanka.

Odlukom o zatvaranju kompanije, kako je otkrio jedan od izvora, bit će pogođeno 18 ljudi.

Ivanka je svojevremeno izazivala brojne kontroverze, budući da je za vrijeme kampanje svog oca nosila odjeću vlastite kompanije, i to tokom službenih govora i intervjua.

Inače, modna kompanija koja je osnovana prije četiri godine u kratkom periodu je uspjela da se svrsta među poznate svjetske brendove.

Biznis.ba / AA