Svijet

United Grupa kupuje grčkog operatera Wind Hellas

Autor: Biznis.ba
United Grupa kupuje grčkog operatera Wind Hellas

United Grupa objavila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju grčkog telekomunikacijskog operatera Wind Hellas sa kompanijom Crystal Almond Holdings Limited.

Kompanija Wind Hellas, jedna je od tri vodeća mobilna operatera u Grčkoj, a pruža mobilne, fiksne, internet i usluge televizije za ukupno 4,2 miliona korisnika ostvarujući godišnje prihode više od 500 miliona eura.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u jugoistočnoj Evropi, u Bosni i Hercegovini posluju Telemach BH kompanija i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1.

Akvizicija će United Grupi omogućiti da zajedno sa pay-TV operaterom Nova, koji je već u vlasništvu Grupe u Grčkoj, stvori snažnog konvergentnog operatera i zauzme drugo mjesto na tržištu kada je riječ o fiksnim i televizijskim uslugama.

- Na atraktivnom tržištu, uz snažan potencijal za dalji rast, vlasništvo nad kompanijama Nova i Wind Hellas znači bolje mogućnosti za konvergentnu ponudu, nove tehnologije i superiorne servise, uz veću vrijednost za korisnike u Grčkoj. Završetak akvizicije se očekuje nakon uobičajenih odobrenja regulatora tokom 2022. - navedeno je u saopćenju.

Biznis.ba / FENA