Disney+ dostigao blizu 55 miliona korisnika i postao ozbiljan konkurent Netflixu

Iako je pandemija koronavirusa utjecala na profit kod mnogih kompanija, Disney je objavio obećavajuće podatke. Njegova nova platforma za streaming emisija i filmova dostigla je 54,4 miliona korisnika, čime je postao velika konkurencija popularnom Netflixu.

Bloomberg piše da je platforma za streaming Disney+ pokrenuta u novembru prošle godine i da je za samo sedam mjeseci zabilježila 20 miliona novih korisnika.

Naime, na Disney+ platformi korisnici mogu gledati Disneyjeve emisije i filmove od Star Warsa do Marvela i cijeli Pixar katalog.

Disney+ je prema broju korisnika prešao i kompanijski Hulu servis koji je zapravo fokusiran na zreliju publiku i sada je na drugom mjestu u ovoj industriji. Ipak, daleko je iza Netflixa, pogotovo ako se govori o inostranstvu, ali je Disney+ zapravo postao dobra konkurencija tom popularnom mediju.

Naredni medijski gigant za kojeg se očekuje da će stati “rame uz rame” s Netflixom je WarnerMedia kompanije AT&T koja će krajem ovog mjeseca objaviti novu platformu HBO Max.

Ono što olakšava da HBO Max postane brzo popularan jeste njegov poznati brend HBO koji je krajem prošle godine imao 43 miliona domaćih korisnika, uključujući ljude koji ovu mrežu dobijaju i putem kablovskog paketa.

Ipak i AT&T će morati sustići Disney, jer obje kompanije imaju cilj prestići Netflix.

Biznis.ba