Grčka aviokompanija otkazala sve linije ka Hrvatskoj do kraja 2020.

Grčka kompanija Aegean Airlines, član Star alijanse otkazala je sve letove planirane ove godine za Hrvatsku zbog slabe potražnje, prenosi SeeBiz.

Grčka aviokompanija je ranije najavila letove iz Atine od septembra prema tri hrvatske vazdušne luke, Dubrovnik, Split i Zagreb.

Aegean Airlines je prije izbijanja pandemije virusa korona planirao letove ka Hrvatskoj, ali je njihov početak bio odložen za septembar, a sada su svi letovi prema Hrvatskoj otkazani za ovu godinu.

Linije prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku trebalo je da saobraćaju sa manjim brojem letova sedmično u odnosu na prošlu ljetnu sezonu, ali zbog slabe potražnje kompanija je u potpunosti otkazala letove na linijama ka Hrvatskoj i ne namjerava da ih pokrene ove godine, javio je Croatian Aviation.

Time su vazdušne luke u Splitu i Zagrebu ostale bez direktne veze s glavnim gradom Grčke.

Croatia Airlines saobraća na liniji Zagreb – Atina sa zaustavljanjem u Dubrovniku, pa let između dva glavna grada nije direktan.

Letove na linijama Zagreb – Atina (preko Dubrovnika) Croatia Airlinesa nastavlja tri puta sedmično svakog utorka, četvrtka i nedjelje avionima tipa DashQ400, kapaciteta 76 putnika.

Biznis.ba / Tanjug