Muskova bivša djevojka zaradila 165 hiljada dolara prodajući fotografije i uspomene milijardera

Elon Musk u studentskim danima (Foto: RR Auction)

Žena s kojom se Elon Musk zabavljao tokom svojih studentskih dana, zaradila je čak 165 hiljada dolara (više od 320 hiljada KM) aukcijom predmeta i fotografija iz perioda kada je par bio zajedno, prenosi Independent.

Jennifer Gwynne iz Južne Karoline nedavno je pokrenula aukciju, gdje je odlučila prodati pojedine uspomene – fotografije i poklone svog dečka iz univerzitetskih dana, prenosi Klix.ba.

Zanimljivo je to da je riječ o danas najbogatijem čovjeku na svijetu Elonu Musku, stoga je jasno zašto je Jennifer već zaradila pozamašan iznos novca.

Jennifer koja danas ima 48 godina, zabavljala se sa osnivačem Tesle dok su bili na Univerzitetu u Pennsylvaniji, gdje je Musk studirao fiziku i biznis.

Musk je prekinuo romansu kad je diplomirao i preselio se u Kaliforniju, rekavši Jennifer da ne može održavati kontakt preko telefona jer se to činilo kao “gubitak vremena”. Ukratko, ona je istakla da su prekinuli n”eposredno prije nego što je on počeo osvajati svijet”.

Gwynne se nedavno obratila aukcijskoj kući RR Auction sa sjedištem u Bostonu s kolekcijom nikad prije viđenih fotografija milijardera, rođendanskim poklonom, kao i čestitkom koje je dobila od Muska.

Na fotografijama koji je bilo 18-tak vidi se Musk sa dječačkim izrazom lica dok sjedi za računarom, pozira u svojoj sobi ili sa tadašnjom djevojkom, majkom i prijateljima.

Fotografija na kojoj je Musk prikazan naglavačke na aukciji je prodana za nevjerojatnih 21.889 dolara (42.797 KM).

Fotografija je nastala u Muskovoj sobi u studentskom domu (Foto: RR Auction)
Fotografija je nastala u Muskovoj sobi u studentskom domu (Foto: RR Auction)

Govoreći o njihovom odnosu za strane medije, Gwynne je rekla da se par upoznao na jesen 1994. Ona je bila brucošica, a on maturant, te su bili u istom studentskom domu.

“Isprva me privukla njegova sramežljiva priroda… bio je moj tip”, rekla je, opisavši Muska kao “slatkog, ljubaznog, pametnog i privlačnog” mladića.

Gwynne je istakla kako je Musk od početka bio usredotočen na učenje te da je već u tim danima govorio o električnim automobilima. Kako je rekla, njena kolekcija prikazala je “šašavu stranu” milijardera.

“Mislim da su ovi predmeti slika onoga ko je Elon bio prije nego što je počeo osvajati svijet”, zaključila je Jennifer.

Biznis.ba