Na drugom savjetovanju CIRED-a u Mostaru preko 160 stručnjaka

Na drugom savjetovanju Bosanskohercegovačkog ogranka Međunarodne konferencije o elektrodistribuciji CIRED – BH K/O CIRED, koje će se održati od 25. do 27. listopada u Mostaru, bit će prezentirano 60 referata koje potpisuje preko 160 stručnjaka i znanstvenika iz BiH i zemalja okruženja.

Svečano otvaranje savjetovanja previđeno je za nedjelju, 25. listopada u 19 sati u hotelu Mepas.

“Za sudionike koji usljed pandemije covid-19 ne mogu sudjelovati Savjetovanju, paralelno će biti osigurano virtualno sudjelovanje (online). U cilju osiguranja zahtijevane distance i broja sudionika u zatvorenom prostoru, osigurane su i dodatne sale u hotelu ‘Mostar’, koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela Mepas”, priopćili su organizatori.

Uvodne referate na skupu imat će direktor HEP Operatora distribucijskog sustava Nikola Šulentić, predsjednik BH K/O CIGRE Edhem Bičakčić i prof. dr. Mirza Kušljugić s Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

Bosanskohercegovački ogranak CIRED – BH K/O CIRED formiran je u okviru BH K/O CIGRÉ, kao vodeća organizacija u Bosni i Hercegovini, koja se bavi stručnim i znanstvenim problemima u oblasti distribucije električne energije, funkcioniranjem tržišta električne energije, procesima regulacije, te utjecajem na tehnološki, funkcionalni i ekonomski razvoj elektrodistributivnog sustava.

 

Biznis.ba