Na sajmu EMITT priznanje za napredak i najbolje uređen štand

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS) predstavila je turističku ponudu Kantona Sarajevo na sajmu EMITT u Istanbulu, te osvojila još jednu u nizu nagrada – priznanje za napredak i najbolje uređen štand.

To je drugi put da je turistička ponuda Kantona Sarajevo prezentovana na jednom od pet najvećih svjetskih sajmova turizma i putovanja, održanom 23. put u Istanbulu od 31. januara do 3. februara.

Uz Turističku zajednicu Kantona Sarajevo, kao suizlagači na zajedničkom štandu, koji je posjetilo na hiljade turističkih djelatnika i turista iz cijelog svijeta, svoje usluge predstavilo je i nekoliko hotela i turističkih agencija sa područja KS, saopćeno je iz TZKS.

Najviše posjetitelja bilo je iz Turske, koji su prema statistici gosti koji ostvaruju najviše dolazaka i noćenja u Kantonu Sarajevo. Pokazali su mnogo interesovanja za posjetu Sarajevu, te su tokom četiri dana trajanja sajma istraživali novosti na bh. turističkom tržištu.

Kažu Sarajevo ih, između ostalog, najviše privlači zbog historijske povezanosti i sličnosti kultura, gastronomije, te dobrih avionskih linija.

EMITT je i ove godine tradicionalno okupio svjetske turističke profesionalce iz više od 100 zemalja Evrope, Azije, Dalekog Istoka, te Latinske Amerike. Preteča EMITT-u bila je sajamska organizacija iz 1997. koja je nakon 16 godina izrasla u svjetski sajam koji danas posjeti više od pola miliona ljudi.

 

Biznis.ba / FENA