U Ambasadi SAD uručena zahvalnica Arbenu Murteziću

Za podršku i dugogodišnju uspješnu saradnju sa pravnim savjetnicima kao i uposlenicima Programa za razvoj, pomoć i edukaciju tužilaštava u prekomorskim zemljama (U.S. Department of Justice, Office of Overseas Prosecutorial Development, Assistance and Training – US DoJ/OPDAT), danas je u prostorijama Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH uručena zahvalnica direktoru Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH dr. sc. Arbenu Murteziću.

Zahvalnicu je uručio rezidentni pravni savjetnik OPDAT-a, gosp. Frank Bradsher koji se tom prilikom lično zahvalio gospodinu Murteziću na pomoći u kreiranju programa rada i stvaranju jasne slike o izazovima s kojima se suočava pravosudni sistem u Bosni i Hercegovini.

„Velika je čast i zadovoljstvo sarađivati sa svim agencijama Vlade Sjedinjenih Američkih Država koje su uvijek spremne da pruže nesebičnu i iskrenu podršku našim projektima. Nadam se da ćemo u narednom periodu uspješno realizovati naše zajednički planirane aktivnosti“ izjavio je direktor Murtezić.

Centar za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH nastavlja i u narednom periodu, uz podršku ambasada i međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini, svoju misiju stručnog osposobljavanja sudija i tužilaca u Bosni i Hercegovini.

Biznis.ba