Višković: Provođenje reformi s ciljem unapređenja ekonomskog ambijenta u RS

Vlada Republike Srpske (RS) opredijeljena je za dosljedno provođenje reformskih procesa, s ciljem unapređenja ekonomskog ambijenta, očuvanja fiskalne stabilnosti i poboljšanja standarda života građana, rekao je entitetski premijer Radovan Višković…

 …tokom razgovara sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Bosni i Hercegovini Martinom Petrijem.

Na sastanku u Banjoj Luci je razgovarano o aktuelnim ekonomskim temama u RS, uz poseban osvrt na provođenje mjera i aktivnosti predviđenih Programom ekonomskih reformi RS za period 2020.-2022. godina, te zajedničkim socioekonomskim reformama za period 2019.-2022. godine.

Višković je istakao da su prioriteti u radu Vlade RS u navedenom periodu unapređenje rada zdravstvenog sektora i efikasnosti rada javnih preduzeća.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo uspostavljanjem novog saziva Vijeća ministara, čime je, kako je saopćeno iz entitetske vlade, omogućen nastavak realizacije reformskih procesa, kao i važnih infrastrukturnih projekata.

Zajednički je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja bila uspješna, uz uvjerenje da će realizacija zajedničkih aktivnosti u narednom periodu biti nastavljena.

( FENA)