KOrektivna intervencija

Toyota povlači novi Prius

Autor: Biznis.ba
Toyota povlači novi Prius
Foto: X

Voda može da prouzrokuje kratak spoj u elektronskim bravama, što za posljedicu ima neočekivano otvaranje vrata.

Toyota je izdala poziv na korektivnu intervenciju za novi Prius, jer može da dođe do iznenadnog otvaranja zadnjih vrata izazvanog kratkim spojem. Ovaj opoziv se odnosi na oko 55.000 Priusa iz 2023. i 2024., kao i Prius Prime (plug-in hibrid) modela u SAD.

Vlasnici bi trebalo da obrate pažnju na informacije koje je Toyota izdala povodom poziva na korektivnu intervenciju, koji bi trebalo da im pristigne do početka juna. Japanski proizvođač će prevenirati grešku zamenom prekidača boljim rešenjem na zadnjim (levim i desnim) vratima.

Dok popravka ne bude dostupna, Toyota je zamolila vlasnike u SAD i Kanadi da aktiviraju automatsko zaključavanje vrata kada se ručica mjenjača stavi u „parking“ poziciju. Kompanija kaže da će ovo pomoći spriječavanju neželjenog otvaranja vrata ukoliko dođe do kratkog spoja. Toyota povlači oko 211.000 vozila širom svijeta, uključujući Aziju i Japan, prenosi Autoblog rs.

Japanska marka je u potpunosti promijenila dizajn Priusa za modelnu 2023. godinu, kada je hibridni štediša ne baš primamljivog stajlinga transformisan u atraktivni, elegantni sjedan. Redizajn je definitivno pripomogao prodaji, jer je ona skočila za 138,6 posto tokom prva tri mjeseca 2024.