visoke perfomanse

Toyota razmatra sportski GR SUV model

Autor: Biznis.ba
Toyota razmatra sportski GR SUV model
Foto: X

U Toyoti razmatraju moćan SUV model za svoju rastuću Gazoo Racing liniju sportskih vozila. GR Sport vizuelni tretman je već primijenjen na više proizvoda, ali potpuni SUV model visokih performansi za sada još nije dostupan.

To će se vjerovatno promijeniti u budućnosti. U razgovoru sa australijskim magazinom Car Expert, šef GR Tomoja Takahaši navodi da je takav SUV neophodan: „U budućnosti, sa moje tačke gledišta, potreban nam je GR SUV. Neki ljudi mogu da koriste SUV samo zato što imaju porodicu ili im je potreban prostor. Da bismo proširili naš GR brend, možda je potreban SUV."

On je odbio da ulazi u detalje o tome koji model bi mogao da dobije GR tretman. Međutim, to bi bio jedan od većih SUV-ova pošto Yaris Cross i C-HR nisu baš tako prostrani, prenosi Autoblog rs. To bi mogao da bude Land Cruiser, bilo da se radi o verziji LC 250 / Prado ili o velikom LC300 koji se prodaje na odabranim tržištima. Takođe, možda bi GR RAV4 takođe imao smisla.

Takahaši je napomenuo da Gazoo Racing treba da identifikuje pravi model za buduće proširenje portfelja pošto su njegovi resursi ograničeni. Ne može da lansira više proizvoda za kratko vrijeme zbog ograničenja budžeta. Za sada, Yaris, Corolla, 86 i Supra se nude u potpunom GR obliku.