Drugi Samit energetike Trebinje 20. i 21. maja

Drugi “Samit energetike Trebinje 2021”, pod sloganom “Hibridna energetska budućnost”, biće održan 20. i 21. maja, u organizaciji Elektroprivrede Republike Srpske, grada Trebinja i firme Samit energetike Trebinje.

Teme o kojima će se govoriti u okviru panela su Energetske strategije i energetski klimatski planovi u regionu, Klub 1.000 MW – Investicioni ciklusi – gradnja novih energetskih kapaciteta, uspostavljanje organizovanog tržišta električne energije u regionu, Reforma sektora daljinskog grijanja u regiji, hibridna energetska budućnost, razvoj potencijala obnovljivih izvora energije regiona, kao i modeli, uslovi i prepreke za investiranje u sektor energetike.

U sedam odvojenih panela učestvovaće više od 50 vodećih stručnjaka iz regiona, među kojima su Janez Kopač, direktor Sekretarijata Energetske zajednice EU, ministri i čelni ljudi elektroprivreda Republike Srpske, BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije, te predstavnici USAID-a, UNDP-a, GIZ-a, DERK-a BiH, RERS-a, FERK-a, kao i  kompanija EFT, „Euroheat & Power” – Evropske asocijacije daljinskog grijanja, poslovna udruženja toplana Srpske, BiH, Srbije, Slovenije i drugi.

Pokrovitelji ovogodišnjeg samita su Vlada Republike Srpske, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH i kompanija “Končar”, uz podršku Sekretarijata Energetske zajednice EU, te te sponzorstvo Elnos Group, Infinity group i Dwelt Banjaluka.

Samit će se održati u Kulturnom centru Trebinje uz poštovanje postojećih epidemioloških mjera. S obzirom da je broj mjesta i učesnika u sali ograničen, preporučujemo da se učesnici registruju putem online platforme za praćenje događaja.

Registracija za učešće na Samitu može se popuniti putem web sajta https://setrebinje.com/  ili putem zvanične web aplikacije https://www.matchabout.com/.

Biznis.ba / NN