Kompanije

Čuda od stakla poznata u svijetu: MADE IN BiH

Autor: Biznis.ba

Doći u Vlakovo nije moguće, a da vam pažnju ne zaokupira grupacija koju čine tri firme, a to su Rama Glas, Hano i Hano transport. Grupacija koja broji oko 315 radnika pravi čuda od stakla, ali i još mnogo toga.

- Firma Rama Glas bavi se proizvodnjom stakla za građevinarstvo, enterijere i mnoge druge oblasti. Saveznik u poslu im je firma Hano koja je svoj rad usmjerila na proizvodnju staklenih fasada, protupožarnih elemenata, svih vrsta vrata i prozora. Kao treća firma u grupaciji je Hano transport koji radi internacionalni i domaći transport. Naše tržište je skoro pa 80% inostrano tržište. Cijela EU, Švicarska, zemlje Skandinavije, Bliskog Istoka, Amerika... 20% zadnje dvije godine je domaće tržište - kazao je Nahid Hasanbegović, vlasnik i direktor firme Hano.

Ovo je grupacija koja je u permanentnom zanavljanju proizvodnih kapaciteta, što usvajanjem novih tehnologija što proširenjem.

- Mi smo u stalnom tom ciklusu. Minulih šest godina bio je značajan naš investicijski ciklus gdje smo više od 10 miliona eura investirali. U narednim godinama te cifre treba da se kreću od 500 hiljada do milion eura kad je upitanju zanavljanje tehnoloških kapaciteta - dodao je Hasanbegović.

Od 1995-te godine počela je historija saradnje ove grupacije, sa onim što se danas zove razvojna banka.

- Kvalitet njihovih proizvoda prepoznat je u RU, Skandinaviji, Emiratima, najzahtjevnijim tržištima u svijetu i zaista ovo je kompanija koja ulijeva povjerenje i nama kao Banci otvara prostor za dalju saradnju sa ovom firmom - naglasio je Semir Fejzić, v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke Federacije BiH.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=AMOEDFN2q3M&feature=youtu.be[/embed]

Biznis.ba