Kompanije

Tvornica cementa Kakanj obilježava 40 godina uspješnog rada i postojanja

Autor: Biznis.ba
Tvornica cementa Kakanj obilježava 40 godina uspješnog rada i postojanja

Tvornica cementa Kakanj obilježila je sinoć 40 godina postojanja na prigodnom skupu kojem je prisustvovalo više od 200 zvanica.

Ovo je prvi u nizu događaja obilježavanja 40 godina uspješnog rada i postojanja "cementnog diva iz Kaknja", koji je upriličen u parku Tvornice, u prisustvu predstavnika Općine, poslovnih partnera i drugih prijatelja kompanije sa područja općine Kakanj.

Na rezultate koje je Tvornica cementa Kakanj ostvarila u proteklom periodu podsjetio je direktor ove kompanije Branimir Muidža.

- U proteklih 40 godina proizveli smo 16 miliona tona cementa, ugradili milione tona betona. Međutim, našu aktivnost ne treba posmatrati samo kroz prizmu količina sivog zlata koje smo proizveli. Cementara je i svaki naš radnik, svaki naš penzioner, svako dijete koje smo usrećili našim aktivnostima kao što je Dan otvorenih vrata, svaka velika i lijepa gesta, svaka donacija, svaki sastanak gdje tražimo put kako ćemo unaprijediti naše poslovanje s aspekta, prije svega, zaštite okoliša - kazao je Muidža.

Dodao je da je sretan što najljepše trenutke ponosa dijeli sa ljudima koji su rasli i razvijali se uz kompaniju, a posebno sa onima koji su radili na izgradnji postrojenja.

Ističući značaj uzajamnog pomaganja i saradnje sa lokalnom zajednicom, direktor Muidža je pozvao načelnika Općine Kakanj Nermina Mandru da mu se pridruži na bini gdje mu je uručio donacijski ček od 40.000 KM za nabavku mobilijara za kultnu kakanjsku malu ulicu.

Načelnik Mandra je uime svih građana Kaknja čestitao značajan jubilej uglednoj kakanjskoj firmi i zahvalio na vrijednoj donaciji.

- Nije ovo jedina donacija i jedina pomoć koju TCK daje našoj zajednici. Nema sfere društvenog života gdje Tvornica cementa Kakanj ne pruža svoj aktivni doprinos kako finansijski tako i na svaki drugi način - kazao je Mandra, potcrtavajući značaj ove kompanije u kontekstu ekonomskog razvoja na lokalnom planu, ali i na nivou cijele BiH.

Skup je bio prilika za ugodno druženje, a svečarskoj atmosferi doprinio je i nastup benda Divanhana.

Prve tone cementa Tvornica cementa Kakanj proizvela je 15.12.1978. godine i od tada je sinonim za vrhunski kvalitet. Ovaj kakanjski kolektiv stalno bilježi nove poslovne uspjehe i širi poslovanje kako u BiH tako i na stranim tržištima. Sve svoje aktivnosti zasniva na dugoročnom razvoju koji podrazumijeva savremene proizvodne pogone i stručno osoblje, a svi procesi su usklađeni sa najvišim evropskim ekološkim standardima i tehničkim zahtjevima, saopćeno je iz ove kompanije.

Biznis.ba / FENA