Ljetnji odmor uz finansijsku podršku Grada Beča

Grad Beč i ove godine finansijski pomaže djeci između sedam i 14 godina, kao i porodicama slabijeg materijalnog stanja da svoje ljetnje odmore provedu u nekom od odmarališta u Austriji.

– Djeci i roditeljima je posebno ovog ljeta potreban odmor – naglašava član Vlade Grada Beča za mlade Jürgen Czernohorszky.

Organizator godišnjih odmora za djecu i porodice za vrijeme ljetnjih praznika u Austriji je Bečko udruženje odmarališta za mlade (WIJUG). Ponuda je prije svega namijenjena porodicama sa niskim primanjima kao i samohranim roditeljima i njihovoj djeci.

Djeci se nudi raznolik program odmora sa mnogobrojnim ponudama kao što su sportski i avanturistički kampovi, odmor na seoskim gazdinstvima (agroturizam) te kursevi jahanja i strjeljaštva.

Troškovi boravka se određuju prema porodičnim primanjima. Ukoliko porodica ne zarađuje više od 1.750 eura, dijete može imati kompletan odmor već za 23 eura. Zajedno sa pratiocima djece se prave izleti i organizira program boravka.

Troškovi za porodični odmor u trajanju od 8, 11 ili 12 dana uključujući puni pansion kao i povratno putovanje, do mjesta odmora i natrag, iznose za odrasle 109,60 eura, 150,70 eura ili 164,40 eura, a djeca imaju besplatan prijevoz. Porodice koje prvi put koriste ovu ponudu imaju prednost prilikom prijave koja je već počela od 10. februara 2020. godine, a slobodnih mjesta još uvijek ima, saopćeno je iz Mreže za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

 

Biznis.ba / FENA