Euromoney

Raiffeisen je najbolja digitalna banka u BiH

Autor: Biznis.ba
Raiffeisen je najbolja digitalna banka u BiH
Foto: Raiffeisen

Renomirani magazin Euromoney drugu godinu zaredom proglasio Raiffeisen banku najboljom bankom sa digitalnim rješenjima u Bosni i Hercegovini

Jedan od najuglednijih evropskih finansijskih časopisa, Euromoney, proglasio je Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina najboljom digitalnom bankom u BiH. Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se svake godine finansijskoj instituciji koja prednjači u ponudi digitalnih proizvoda i usluga, a Raiffeisen banka priznanje za najbolju digitalnu banku dobija drugu godinu zaredom.

"Naše kolegice i kolege svakodnevno ulažu veliki trud i posvećenost u izgradnju digitalne kulture uz apsolutni fokus na klijenta kako bismo isporučili najbolje moguće korisničko iskustvo i izvrsnost u digitalnim uslugama. Stoga smo jako ponosni što smo i ove godine prepoznati kao najbolja banka u kategoriji digitalnih rješenja u okviru nagrade "Euromoney Awards for Excellence 2024", izjavila je Mirha Krivdić, članica Uprave Raiffeisen banke.

Razvoj digitalnih usluga i proizvoda rezultat je agilnog načina rada koji uključuje saradnju timova iz poslovnog i IT sektora banke. Ovaj način rada, uz napredne tehnologije i stručnost zaposlenika, pozicionirao je Raiffeisen kao vodeću digitalnu banku na bh. tržištu.

”Nastojimo da korištenje naših digitalnih usluga bude sigurno i jednostavno za sve naše klijente. Potpuno digitalnim putem, klijenti Raiffeisen banke mogu zatražiti i dobiti kredit, a odnedavno u okviru Raiffeisen Mobilnog Bankarstva i putem WEB-a klijentima pružamo podršku putem RAIA-e, našeg virtuelnog asistenta zasnovanog na umjetnoj inteligenciji (AI). Ponosni smo što kao prva banka na našem tržištu nudimo inovativno rješenje ovog tipa. Također, aktivno radimo i na unapređenju naše ponude digitalnih usluga za pravna lica, a kako bismo im olakšali svakodnevno poslovanje s Bankom. Ujedno, naša poslovna mreža danas broji preko 130 pametnih bankomata za jednostavnije transakcije za sve klijente Raiffeisen banke“, izjavio je Edin Hrnjica, član Uprave Raiffeisen banke.

"Euromoney Awards for Excellence" je godišnji program nagrađivanja u globalnoj bankarskoj industriji. Već više od 30 godina Euromoney odaje priznanje bankama i bankarima koji se ističu različitošću, uvodeći opsežan program nagrada koji danas predstavlja globalno mjerilo industrije.