O ‘Tajnama brzorastućih kompanija’: Važno je prepoznati priliku i imati cilj

Na konferenciji pod nazivom “Tajne uspjeha brzorastućih kompanija” koju su organizirale Poslovne novine, govorilo se o tajnama uspjeha te o tome šta je potrebno za rast i uspješnost radnika i firme.

Značaj konferenciji dali su predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić, ministar privrede Kantona Sarajevo, Adnan Delić, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović te predsjednica Uprave NLB Lidija Žigić.

– Drago mi je da unatoč trenutnim izazovima na tržištu postoje kompanije koje se svrstavaju u red brzorastućih, tj. koje uspijevaju kontinuirano rasti. Male i srednje kompanije su motor razvoja ekonomije, stoga je ključno da ostanemo tu uz naše klijente i pružimo im podršku u razvoju njihovog poslovanja – kazala je Žigić.

Učesnici konferencije bili su direktori i vlasnici firmi: BH Telecom, JP Onsa, Kristal, Halcom, Poliklinika Orthos, JP Nacionalni park Una, Commerce Engineering, Fabrika Cemetna Lukavac, Prointer ITSS, Bajrić Company, Grakop, Ice-Damis, Eastern mining, Best solution Company, Bosfor Stil, Establish, Neimari Šerići, Tacta, Pro Team, MFC, Rocca Forte, TX TV, JP RTV Zenica, LRC Inkasso, a institucionalnu podršku dali su i predstavnici Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine i Privredna komore Republike Srpske.

Konferencija je održana u okviru projekta “Brzorastuće kompanije u BiH”, u organizaciji Poslovnih novina i analitičkog partnera bonitetne kuće LRC, koje su članice LRC Grupacije, saopćili su organizatori.

 

(FENA)