Pauza

Margot Robbie postaje najplaćenija glumica nakon uloge u filmu 'Barbie'

Autor: Biznis.ba
Margot Robbie postaje najplaćenija glumica nakon uloge u filmu 'Barbie'

Veličina postignuća Margot Robbie postala je očigledna kada je otkriveno da je uspjela gotovo udvostručiti svoju neto vrijednost kroz uspjeh jednog filmskog poduhvata.

Nakon što se čvrsto etablirala kao perspektivna i ostvarena glumica u industriji zabave, putanja Margot Robbie ka uspjehu kulminirala je impresivnom neto vrijednošću od 40 miliona dolara prije dugo očekivanog izdanja filma Barbie.

Kružili su izvještaji da je glumica, kombinacijom svoje izuzetne izvedbe, neosporne zvijezde i udjela u prihodu od filma, otišla sa zapanjujućih 50 miliona dolara.

Izdavanje Barbie ne samo da je ojačalo financijski status Margot Robbie, već je i učvrstilo njenu poziciju jedne od najutjecajnijih i najplaćenijih glumica na globalnoj razini. Neviđeni uspjeh filma, kako komercijalno tako i kritički, doveo ju je do vrha hijerarhije zarade u industriji zabave. Vrijedi napomenuti da je uloga Margot Robbie u filmu nadišla samo glumu; takođe je preuzela ulogu producenta, što je svedočanstvo njenih višestrukih talenata i posvećenosti uspehu projekta.

Filmski krajolik se promijenio jer je Barbie, koju je režirala isključivo žena, osvojila titulu filma s najvećom zaradom u ovoj kategoriji.

Nakon svog izuzetnog puta na kino blagajnama, Barbie je učvrstila svoje mjesto kao drugi film Warner Bros. s najvećom zaradom, nakon Harryja Pottera i Relikvije smrti – 2. dio.

Dok su kružili prvi izvještaji o impresivnoj zaradi Margot Robbie od njene uloge u filmu, ubrzo je postalo očigledno da su brojke ne samo veće od široko objavljenih 50 miliona dolara, već su i znatno veće.

Osim osnovne plate od 12,5 miliona dolara koju je Robbie navodno primila, njen finansijski ulog bio je zamršeno povezan s izvedbom filma na kino blagajnama.

Njen meteorski uspon, kako prenosi AnimatedTimes, do titule najplaćenije glumice svih vremena nije bio bez konteksta. Iako je premašila prijavljenih 70 miliona dolara koje je zaradila Sandra Bullock za njen očaravajući nastup u hitu Gravity iz 2013., uspon Margot Robbie je ima jednu kvaku: iako je sada najplaćenija glumica u pogledu zarade na pojedinačnim projektima, rekord zarada svih vremena i dalje ostaje u rukama Sandre Bullock.

U evolutivnom području holivudskih najboljih zarađivača, uspješne glumice ističu se po impresivnim finansijskim dostignućima. Cameron Diaz je zauzela treće mesto, zaradivši 42 miliona dolara za hit Bad Teacher iz 2011. godine. Redu se pridružuju Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Scarlett Johansson, Gal Gadot i Jennifer Aniston, a sve imaju značajne plate od preko 20 miliona dolara za svoj doprinos filmskoj industriji.

(Biznis.ba)