restorani
svjetski sistem ocjenjivanja
Gdje su najskuplji, a gdje najjeftiniji restorani sa Michelin zvjezdicom u Evropi
Restorani širom svijeta koji se nalaze u njivom izboru nude izuzetno visok kvalitet hrane i usluge, a to isto važi i za cijenu. Međutim, postoje i pristupačnije varijante restorana sa njihovim priznajem, a to potvrđuje i posljednje istraživ...
Propast branše
Kriza primorala poznate restorane u Dublinu da stave katanac
Među njima su neki od poznatih restorana u Dublinu, kao što su “Blazing Salads”, “Dillingers”, “Assassination Custard” i mnogi drugi, prenosi danas londonski Guardian.
"Blazing Salads”, jedan od prvih veganskih restorana koji je otvoren pr...
cijene sve veće
Nijemci sve rjeđe odlaze u restorane
"Potrošači su nastojali smanjiti izdatke i birali su jeftinije alternative. Komercijalna gastronomija nudi dobre proizvode po višestruko nižim cijenama od klasičnog ugostiteljstva", rekao je autor studije Olaf Hohmann (Hohmann).
Proizvodi...
nepotrebno bacanje hrane
Luksuz na stolu: Da li švedski sto odlazi u zaborav?
Međutim, danas, u eri održivog i odgovornog poslovanja, sve više hotela razmišlja o tome da ukine ovu formu doručka ili večere, kako bi se smanjio otpad i nepotrebno bacanje hrane. Šta će biti sa beskrajno poređanim delikatesima na stolovim...
BiH
Potrošačke cijene u BiH u aprilu porasle 0,1 posto, najveći skok je u restoranima i hotelima
U aprilu u odnosu na mart ove godine u prosjeku su najviše rasle cijene u restoranima i hotelima za 0,7 posto, dok su zdravstvo, odjeća i obuća, te rekreacija i kultura poskupjeli za po 0,5 posto. Hrana i bezalkoholna pića, zatim alkoholna...
Kuharski autoritet
Poteškoće u ugostiteljstvu: Hoće li u budućnosti restorani raditi tri puta sedmično?
Ovaj poznati kuhar je u intervjuu za britanski list Telegraph, uoči otvaranja svog novog restorana Chez Rouz u centru Londona, konstatirao da se ugostiteljstvo mora promijeniti kako bi radno vrijeme bilo fleksibilnije.
"To što sam ja radio...
Uz obavještenje gostima
Ova zemlja u restoranima smije naplaćivati hlad ili stolove na suncu
Obavještenja o većim cijenama mogu se dati preko jelovnika, cjenovnika ili se oglasiti na neki drugi način, dok verbalna poruka posjetitelju neće biti dovoljna, piše The Olive Press.
Istovremeno, pojašnjava se da neće postojati posebna nak...