Nisu naročito zadovoljni

Apple Vision Pro: Tek što je pušten u prodaju, kupci ga već vraćaju

Autor: Biznis.ba
Apple Vision Pro: Tek što je pušten u prodaju, kupci ga već vraćaju
Nezadovoljni korisnici vraćaju Apple Vision Pro / YouTube

Desetak dana nakon što je proizvod pušten u prodaju, kupci vraćaju Apple Vision Pro u trgovine.

Predstavljen tokom WWDC 2023., Apple Vision Pro postao je dostupan početkom 2024., kako je planirano, a kupci su navalili na Apple Store aplikaciju i trgovine kako bi preuzeli svoj primjerak.

Apple je navodno već prodao preko 200.000 primjeraka, no, kupci, čini se, nisu posebno zadovoljni proizvodom koji su platili gotovo 4000 dolara. Neki su korisnici preko društvenih mreža rekli kako im je najveći problem to što je proizvod neudoban. Među njima je i youtuber Kallaway, koji je u videu detaljno objasnio zašto svoj primjerak ne namjerava zadržati.

Između ostalog, naveo je visoke troškove dodataka za Vision Pro, kao i to što proizvod sam po sebi ne nudi ništa toliko posebno da bi ga koristio više od dva sata sedmično. Proizvod ne smatra lošim, no njemu se kupovina pokazala neisplativom.

"Slažem se sa većinom toga što si rekao. Kupio sam ga prošli vikend i nisam ga taknuo tri dana", "Tako nekako se i ja osjećam", "Niko ne želi nositi golem uređaj na glavi", "Veliki ekran je super, ali radije bih gledao 2D na TV-u", neki su od komentara ispod videa. Neki su rekli i da će radije pričekati novije verzije uređaja.

Neudobnost je glavni razlog vraćanja proizvoda i za Parkera Ortolanija iz Vox Media. Kupio ga je čim je pušten u prodaju, no, nakon 10 dana zaključio je da mu ne odgovara:

"Previše je neudoban i jako mi napreže oči." Dodao je kako je Apple Vision Pro svakako proizvod budućnosti i da sjajno radi, no da je fizičko naprezanje nešto preko čega ne može prijeći.

Ortolani je na Twitteru otkrio i kako su mu u trgovini postavili puno pitanja vezanih uz povrat, najvjerovatnije kako bi prikupili informacije uz koje će poboljšati uređaj.

"Budućnost nije ovdje, treba još poraditi na njoj", "Prva verzija nije dovoljno udobna za dugotrajan rad", "Šteta, uređaj je ludilo", "Bi li ga zadržao da košta upola manje?", "I ja sam vratio svoj, bez brige", "Ja ću ga vjerovatno vratiti krajem sedmice", "Vjerovatno ću isto napraviti za par dana", komentarisali su drugi korisnici Twittera.