U Udruženje poslodavaca FBiH učlanilo se još 50 kompanija s područja USK-a

Rukovodstvo Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine posjetilo je poslodavce s područja Unsko-sanskog kantona, u cilju upoznavanja s poslovnim ambijentom i uvjetima poslovanja kompanija u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Posjeta USK je nastavak intenziviranja aktivnosti i rada Udruženja na cijelom području Federacije BiH,  s ciljem jačanja pozicije poslodavaca i uključivanja što većeg broja poslodavaca u procese donošenja odluka, kako na lokalnom, tako i na kantonalnom, federalnom i državnom nivou.

– Posjeta je rezultirala povećanjem broja članica Udruženja poslodavaca, jer se tokom posjete još 50 kompanija s područja ovog kantona učlanilo u Udruženje – kazao je direktor Udruženja poslodavaca FBiH Mladen Pandurević.

Rukovodstvo Udruženja poslodavaca FBiH razgovaralo je s gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem kada je dogovoreno pokretanje inicijative za formiranje privrednog savjeta Grada Bihaća.

Pandurević je pojasnio da će članovi savjeta biti poslodavci iz Grada Bihaća, a privredni savjet će biti konsultativno tijelo koje će prisustvovati sjednicama Gradske skupštine i davati mišljenja o svim propisima i odlukama koje se tiču poslovnog ambijenta u ovom gradu.

– Nakon što ovu aktivnost realiziramo u Bihaću, pokrenut ćemo je i u drugim općinama USK.  Također, s gradonačelnikom Fazlićem vrlo blizu smo dogovora o prostoru u kojem bi bilo smješteno Kantonalna organizacija Udruženja poslodavaca FBiH za područje USK – dodao je.

Izvršni odbor Udruženja poslodavaca FBiH usvojio je tekst obraćanja političkim strankama koje učestvuju na predstojećim općim izborima u BiH.

Razmatrao je i pitanje kolektivnog pregovaranja za zaključivanje granskih kolektivnih ugovora te je zaključeno da će biti ispunjen plan, a to je da se do kraja godine potpiše između osam i 12 granskih kolektivnih ugovora.

 

Biznis.ba / FENA